Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10a91r33a 59R63a21n66k

25. 11. 2014 6:54

Sorry, davam to sem dnes uz poduhe, ale neda mi, pritom neziju v Evrope, ale je to take muj domov....

 http://www.cbn.com/tv/embedplayer.aspx?bcid=1509282970001

0 0
možnosti

A tady Vám holka z YPJ vysvětlí, že je to kapatilasmem :D https://www.youtube.com/watch?v=ZCCODxq8diI#t=632

0 0
možnosti

A15l13e17n61a 43T59i28c85h79á

24. 11. 2014 22:47

Proč tam máte tolik chyb. já chápu, jsou to různé texty ve dvou jazycích, ale pokud chcete něco sdělit, bylo by dobré si opravit text i chybyRv V tv jste působila velice hystericky. Zkuste se zklidnit.

1 2
možnosti

To je vtipné s těmi překlady. Liberální mod do prosperity, hardcore do krize. Jaký máte názor na Anana Oktara. pozn. Autor, moderátor, vede náboženský kanál.

0 0
možnosti

Zdraví Mirušku ;) A hurá na ně!

0 1
možnosti

Paní Radosa vynechala ve svém článku dost podstatnou věc. Základem (i islámského manželství) je domluva. Pokud k ní nedojde, manželka je stále neposlušná a manžel už došel i ke "třetímu řešení" (tedy naplácání na zadek, když to takhle řeknu), následuje rozvod.

Čistě hypoteticky, kdyby mě můj muž nepouštěl ven, tak se mu vzepřu. Neoblomí mě ani mlčení, ani jeho odchod z lože a ani "naplácání na zadek" - buď bychom se domluvili na tom, že mě ven pouštět bude, nebo se rozvedeme. Ženy v křesťanství tuto možnost neměly - pokud si vzaly pitomce, musely s ním zůstat do konce života.

To, že manželka MUSÍ poslouchat muže záleží hlavně na tom, jak moc je jeho požadavek racionální - a tím rozhodně není "nemůžeš chodit ven, nemůžeš vidět své kamarádky a nemůžeš studovat (atd.)" - za racionální považuji přání manžela, abych nepracovala na místě, kde je například čistě mužský kolektiv. To samé ale mohu požadovat já po něm.

Pokud se však neshodneme, i kdyby v právu byl on, mohu ho požádat o rozvod - a ruku na srdce, muslim (a to hlavně Arab) je velmi hrdý muž a raději žádost o rozvod podá sám, než aby k němu došlo ze strany ženy. Alespoň toto jsou mé zkušenosti z okolí.

Co se týče nároků muže na pohlavní styk. Pokud muž čeká až do svých 30ti let, aby se konečně oženil a předtím žádnou ženu neměl, bylo by krajně nespravedlivé mu po měsíci říkat "mně se nechce". Netýká se to však případů, kdy má žena opravdové bolesti (třeba chronickou bolest břicha), tím by jí manžel ublížil a to udělat nesmí.

1 9
možnosti

Základem v islámu i v manželství není žádná "domluva", ale slepá poslušnost tohoto nesourodého textu = Koránu, kde v řadě případů některé verše popírají jiné (podle toho, co se násilníkovi, lupiči, pedofilovi Mohamedovi právě takticky hodilo v jeho boji o majetek a moc).

Nerovnoprávné postavení plyne z toho, že muž může mlátit ženu, žena ale neposlušného muže nikoliv.

Žádné svévolné "chození ven" není přípustné ani z textu tohoto údajnou verzí boha zprostředkovaného textu, natož v praxi zemí, kde islám vládne.

7 1
možnosti

Neuplyne den bez toho, abychom neslyšeli zprávy o teroru a vraždách ve jménu Koránu. Přesto slyšíme ze všech stran, včetně většiny politiků ve svobodném světě chválu Islámu jako mírumilovného náboženství. Jeden důvod je v tom, že se bojí kritizovat Islám, to je dnes životu nebezpečné. Další důvod je v tom, že poslouchají jenom ty, kteří tvrdí, že  v Koránu se o žádném násilí nepíše a že ti teroristé nemají s Islámem nic společného. Je to prý jenom "několik" extrémistů. 

Problém je v tom, že Korán byl napsán ve staré arabštině a každé slovo při překladu má až třicet různých významů!! Viděl jsem na TV v Austrálii rozhovory s mnoha Imámy a každý měl úplně jiné vysvětlení Koránu. Od samé laskavosti až po povinnost každého Muslima vraždit nevěřící. Každý si může vysvětlit učení Koránu jak se mu to hodí.

V každém případě je v Koránu dost důvodů pro radikály, kterých jsou tisíce a možná miliony, aby věřili tomu, že všechny ty vraždy a teroristické útoky jsou povinností každého poslušného Muslima. Nemám pochyb o tom, že jsme jim otevřeli dveře natolik, že je už těžko zastavíme. Naše budoucí generace nás budou za to proklínat.

7 1
možnosti

2:223 Ženy vaše jsou pro vás polem; vcházejte tedy na pole své, odkud chcete, však učiňte předtím něco pro duše své a bojte se Boha a vězte, že se s Ním setkáte! Oznam tuto zvěst radostnou věřícím!

2:228 A rozvedené ženy nechť samy čekají po tři periody a není jim dovoleno zatajovat to, co Bůh stvořil v lůnech jejich, věří-li v Boha a v den soudný. A je spravedlivější, jestliže manželé jejich si je vezmou nazpět v tomto stavu, pokud si přejí usmíření. A ony mají pro sebe stejné právo jako oni podle zvyklosti, nicméně muži jsou o stupeň výše - a Bůh je mocný, moudrý.

2:187 Jest vám dovoleno přiblížit se v noci postní k manželkám svým - ony jsou pro vás oděvem a vy jste oděvem pro ně. Bůh poznal, že křivdíte sami sobě, avšak obrátil se k vám a odpustil vám. Nyní tedy souložte s nimi a usilujte o to, co Bůh vám předepsal. Jezte a pijte až do chvíle, kdy od sebe rozeznáte bílou a černou nit na úsvitu, potom dodržujte plný půst až do noci. A nesouložte s nimi, zatímco se zdržujete v rozjímání v modlitebnách! Toto jsou ohraničení Boží, nepřibližujte se k nim! A takto Bůh činí srozumitelnými znamení svá pro lidi - snad budou bohabojní!

2 1
možnosti

4:43 Vy, kteří věříte! Nepřibližujte se k modlitbě, jste-li opilí, dokud nebudete vědět, co říkáte; a nekonejte ji, jste-li znečištěni polucí - leda jste-li na cestě - dokud jste se neumyli! A jste-li nemocní nebo na cestách či někdo z vás přišel ze záchodu či měl styk se ženami, a nenaleznete-li vodu, omývejte se čistým pískem a otřete si jim obličeje i ruce své! A Bůh je věru promíjející a odpouštějící.

4:129 Nikdy vám nebude možno, abyste byli spravedliví mezi ženami, i kdybyste si to přáli. Neprojevujte však jedné z nich úplnou náklonnost a nenechávejte jinou jakoby visící ve vzduchu! Dosáhnete-li dohody a budete-li bohabojní - vždyť Bůh je věru odpouštějící, slitovný.

5:6 Vy, kteří věříte! Když se chystáte k modlitbě, umyjte si obličeje své i ruce své až k loktům a otřete si hlavy své a nohy své až ke kotníkům! A jste-li potřísněni, očistěte se! Jste-li nemocní nebo na cestách či přišel-li někdo z vás ze záchodu anebo jste měli styk s ženami - a nenaleznete-li vodu - omývejte se dobrým jemným pískem a otřete si jím obličeje své i ruce své; Bůh vám nechce působit žádné nesnáze, nýbrž vás chce očistit a dovršit tak dobrodiní Své vůči vám - snad budete vděční!

1 0
možnosti

Polygyna je víceženství :-)

1 0
možnosti

Jiny preklad 33:59

O Proroku! Manzelkam, dceram a vericim zenam rekni, aby nosili saty (vnejsi obleceni). Je to pro ne mnohem spravnejsi cesta, aby byli rozpoznatelne (uznavane) a nebyli poskozene (ublzitelne).

1 3
možnosti

Překlad i praxe jsou, milá fanatičko, jednoznačné a Vaše snaha to překroutit úsměvná až tragikomická..

5 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.