Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Davi.d

20. 10. 2010 15:18
Hra ega

Víte já si nemyslím, že se lidé bojí Islámu, Křesťanství nebo čehokoliv jiného. Spíš se bojí představitelů těchto myšlenek a toho, jak se chovají k ostatním. Kdyby průměrný vyznavač čehokoliv uznával demokratické principy a nechal své okolí, včetně své rodiny, aby si sami zvolili co zrovna oni chtějí vyznávat, tak se domnívám, že by žádný problém nebyl.

Viz příklad s šátkem - kdyby v muslimském světě bylo normální, že se žena rozhodne šátek nenosit a nic se nestane (a nemyslím jen, že někdo řekne, že to tak je, ale ve skutečnosti to není tolerováno) a jeho nošení by opravdu byla pouze její volba, asi by lidé nebyli tolik pobuřováni, když ho někdo nosí. V šátku není problém. Problém je v tom, čeho je symbolem a jaké asociace se s ním spojují.

V náboženství také není problém. Problém je v tom, že někteří lidé, kteří náboženství vyznávají ho používají pouze ke splnění cílů svého ega a tím pádem se logicky stávají akorát další zájmovou skupinu, která se snaží být nadřazená nad ostatními.

0 0
možnosti
D

DeliriumTremens

20. 10. 2010 15:32
Re: Hra ega

Jsou země, kde panují volnější formy islámu, jenže pořád je to podhoubí, které mohou příhodné podmínky zdůrazňovat míru dogmatičnosti a fanatismu, který je tím zlem.

Úplně stejné to bylo s křesťanstvím v minulých stoletích v nicž přinášelo nejenom nová pravidla, lásku k bližnímu a vzdělání, ale i nenávist, smrt a války.

0 0
možnosti
D

DeliriumTremens

20. 10. 2010 15:17
Teroristické útoky

Teroristické útoky jsou jen špičkou obrovského ledovce skrytého pod hladinou multikulturních dogmatiků. Mnohem nebezpečnější než občasné teroristické útoky je postupné prorůstání islámu do podmínek běžného života a snaha prosazování jeho zásad do legislativy. Nemluvím o současnosti, ale o relativní budoucnosti, která se takto může odehrávat, pokud dáme islámu k tomu prostor.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

20. 10. 2010 15:20
Re: Teroristické útoky

Problem je v tom ze Evropa je postupne kolonizovana cizimi etniky, v tomto pripade z velke casti muslimy. Kdyby se sem hrnuli treba Eskymaci, po desitkach milionu, o moc lepsi by to nebylo.

0 0
možnosti
TJ

vioš

20. 10. 2010 15:14
méně islámu, méně škod

To je dobrý. Celý svět kvůli islamistům zavádí stále přísnější bezpečnostní opatření, války proti pomateným islamistům stojí  stovky miliard dolarů, zemřelo kvůli nim tolik  slušných vzdělaných lidí a tady "ozembuška" se ptá, co na nám vadí na islámu. Proč se ho bojíme? Páč izraelské vybuchlé autobusy, páč 9/11, páč turecká menšina v Německu (která před pár dny zase pěkně ukázala co si myslí o německé demokracii a snaze integrovat). V podstatě jakýkoli světový  bombový útok =  islamisté. Radši bouchej hlavou 5krát denně o zem.  

0 0
možnosti

Sergeant

20. 10. 2010 15:12
Je islám nebezpečný?

Podívejte se, jak se v Evropě chovají vyznavači islámu. A čím víc jich je, tím je to horší.

Pokud jde o přečtení koránu, asi to příliš nepomůže. Zatím mám za sebou jen 20 súr, ale musím Vám říct, že horší knížku jsem ještě nečetl.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

20. 10. 2010 15:08
btw:

a žít denně ve strachu, když některého potkáte, jestli nemá pod tím pyžanem bombu.. To už mě taky nebaví...

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

20. 10. 2010 15:07
když vidím, jak u nás vypadá právní stát

a demokracie, tak bychom mohli nějaké zásady z islámu převzít.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

20. 10. 2010 15:06
Nevím, nevím..

Jako je pravda, že se Islám hodně dramatizuje. Na druhou stranu mě štve, jako vlastence samozřejmě, že se z Evropy stává ne Blízký východ, ale východ dotěrný. Nezlobte se na mě, ale aby se muslimové bouřili, že je tady málo mešit a nevím čeho, to je jejich problém. Pokud chtějí mešitu, ať zůstanou tam na východě a netahají to sem, do "křesťanské" a nenáboženské Evropy. Krom toho, muslimové jsou už "rozmnoženější" než Asiati, teda alespoň v Evropě. V německu je taky každý druhý německý turek. Je jich tu moc. Ale víru jim neberu a chraň je aláh, aby někdy sáhli na někoho z mé rodiny, ať tero. útokem nebo něčím jiným.

0 0
možnosti
D

DeliriumTremens

20. 10. 2010 15:06
Za umírněnými a salonními muslimy

Za umírněnými a salonními muslimy, vždy přicházejí ti pravověrní, kteří se už s ničím nemažou a vyšlapanou stezku pořádně protáhnou buldozerem fanatismu a nenávisti. Co nám bude platné, že ti co tu stezku vyšlapávali pak budou tvrdit, že oni to takto nechtěli ...

Člověk by neměl dát na předsudky, ale na životní zkušenosti své a nebo jiných. Já myslím, že se stačí rozhlédnou do evropských zemích, kde islám již zakořenil ...

0 0
možnosti
P

polytereftalat

20. 10. 2010 15:00
další kopiee neštastné Diartové.

Islám je prostě jen hloupé náboženství. Nic víc.

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

20. 10. 2010 16:34
Re: další kopiee neštastné Diartové.

Kéž by to bylo jen hloupé náboženství...

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

20. 10. 2010 14:52
Zaleťte si do New Yorku, nebo do Madridu.

Zeptejte se tam. S Vaším šátkem to nesouvisí a Vy to víte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.