Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PořízkovabastaII

30. 10. 2010 17:35
Haha trošku mi to připomíná když jsem četl Ivanhoe

Je to jak naivní romantika. Moje zkušenosti s těmito lidmi jsou jiné, méně romantické. Nebudu tu vyvolávat: "nechceme ho tu", nebudu se schovávat za dav lidí, protože JÁ osobně ho tu nechci. Podle mě to Čech není a nikdy nebude, dokud nezahodí tu svou víru. Prostě se nikdy neskamarádím s lidma co maj tu drzost otevřeně tvrdit a opovrhovat námi v naší vlastní zemi, že jíme nečistý maso a navíc ještě nechlastaj. Co mám s někým kdo se za 20let nedokáže přizpůsobit společnýho? Co mi může nabídnout někdo jehož jediným zájmem v týhle zemi je  realizovat se jako Arab tak, že kam vkročí, 100 let tráva neroste, mešity rostou jak po dešti a jen se roztahujou? Co to může bejt za člověka kterej si za takovou dobu nenajde ani žádnýho kamaráda? Myslím že určitě nikdo o koho bych stál. Jsem jen člověk, věřím že moje nelibost vůči těmhle lidem je stejně přírodní jako nelibost třeba Afričanů vůči bílejm přistěhovalcům, i když jsou tyhle situace zcela odlišné.

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

30. 10. 2010 18:02
Re: Haha trošku mi to připomíná když jsem četl Ivanhoe

Odlisne jsou zejmena v tom, ze u Africanu se to povazuje za projev etnicke hrdosti, kdezt vas za to budou ostouzet.

0 0
možnosti
F

FreeBird

30. 10. 2010 17:30
Preju mu stesti.

Ale myslim si ze ma zbytecne obavy. Pokud bude zit v Cesku, mluvit cesky, chovat se jako Cech a citit se jako Cech, tak bude Cech. ja ziji pres 40 let v jine zemi, obcas se citim taky "rozdvojene", ale staci potkat souseda, nebo vystrcit hlavu z baraku a vim kde jsem doma. S tou zenskou to bude mit ale tezke, nesmi zapomenout ze pokud si najde nejakou Arabku tak se neozeni jen s ni ale take s jenim pribuzenstvem. A to je to nejhorsi. Dost muslimu jsou konservativci kteri tezko akceptuji jinou kulturu, to nemluvim o islamistech, ty jsou uplne mimo. No ale hodne stesti, teoretizovanim to clovek nevyresi.   

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV..

30. 10. 2010 17:07
ani Čech, ani Arab, ale Twit

:-)

0 0
možnosti
JT

Hameveth

30. 10. 2010 17:06
Krev

Kdo mluvi o krvi, je vedle. Malokdo tusi, jakych narodnosti byli jeho predci. Myslim, ze neni nikdo, kdo by nemel trochu nemecke, zidovske, keltske nebo jine krve, ktera na nasem uzemi zila nebo zije.

Narodnost je otazka citeni cloveka. Pokud se bude zmineny Arab citit Cechem, bude ctit a uznavat zvyky a kulturu, tak je Cechem.

0 0
možnosti
V

volycodss

30. 10. 2010 17:07
Re: Krev

presne tak, cesstvi se prokazuje vazbou na jazyk, historii a kulturu. rasa ci geny je v nasem totalnim genovem kotli blbost pro analfabety.

0 0
možnosti
V

volycodss

30. 10. 2010 16:55
ceska krev ci cesstvi

v diskusi opakovane pada cosi o ceske krvi ci spravnem cesstvi. cizinec si musi vzit cecha aby jeho dite bylo alespon misencem. ale jak se sakra pozna ten spravny cech, co jestli vsechno to jsou jen misenci, nebo nedej boze, hruza hrozitanska neustale jen potomci necechu co nemaji spravny pomer nakrizeni

prosim prosim specialiste, kde je nejaky institut urcovani spravneho cesstvi, kde je presny pomer genu ktery definuje jak takovy echtovni cech vypada

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

30. 10. 2010 16:58
Re: ceska krev ci cesstvi

No, muzeme se stejne otazat, jak se pozna takovy echtovni Zid popripade Arab, ne?

0 0
možnosti
W

Wild..Dog

30. 10. 2010 16:42
Jena otázka

Mohl bych napsat takový článek ve stejném duchu ale opačně. (já v muslimské zemi) ? Přežil bych to? :-)

0 0
možnosti
V

volycodss

30. 10. 2010 16:44
Re: Jena otázka

a v jake muslimske zemi ? patrite k tem genialnim lidem, co je vsechny hodi do stejneho pytle ? urcite na svuj blog byste mel jine reakce v singapuru a urcite jine v saudske arabii a jeste jine v maroku a uplne jine v turecku

0 0
možnosti
V

vilemdobyvatel

30. 10. 2010 16:40
kus papíru

Kus papíru z nikoho neudělá příslušníka národa, ke kterému nenáleží. Kdyby ten člověk mel trošku cti, odjede zpátky do své rodné země, pro kterou by byl se svým vzděláním prospěšný. Ne nám tu kazit genofond a vůbec obtěžovat svou přítomností.

0 0
možnosti
AD

Neldoreth

30. 10. 2010 16:38
Vůbec se mi to nelíbí

Vůbec se mi to nelíbí, ale je to typické pro naší dobu: slečna nám tady vykládá o tom, že pan z Arábie je Čech a ona se nepochybně za Češku považuje také, ačkoliv nám ostenativně dává najevo, jak je se cítí být nad náma Čechy nejen podle nějakého papíru. Rozhodně z toho nemám radost a už vůbec  se netěším, až nám tady přistěhovalci z Blízkého východu začnou zakládat ghetta, kam se my, co to všechno ze svých daní platíme, nebudeme moci odvážit. Rasové nepokoje ze západní Evropy budiž nám varováním.

0 0
možnosti
RC

ArTu Charovski

30. 10. 2010 16:18
Arab s občanstvím není čech!

členem nějakého národa se člověk nestane získáním občanství, takhle se stane jen občanem země, ne členem národa, tím se člověk stane jen narozením, tedy krví. Daný muž, arab, je tedy občanem České republiky, ale nikdy se nestane čechem. Jeho děti, popřípadě že by si vzal češku, by byli napůl arabské, napůl české, tedy by byla jejich národnost sporná, až národnost jejich děti by se dala určit :)

0 0
možnosti
A

annakkk

30. 10. 2010 16:12
No, jasny priklad

Nejprv si arab vezme Cesku, dostane obcanstvi. A ted uz jenom zbyva ozenit se s arabkou, nastehovat ji do Cech a uzivat si socialni sit Ceska. Takhle se to dela v Danku,ve  Svedsku, v Norsku. Pak mit par deti, a pozadovat po mistnich aby se prispusobili. Protoze deti se uz narodili v Evrope, oni jsou tu "doma". A bl..y Evropan zakaze veprove maso ve skolkach jenom aby neurazil "takyEvropny".(priklad z Danska) Pak zakazeme svobodu slova aby jsme neurazili Islam nevhodnym psanim, filmem, obrazem. Pak budeme nosit burku aby jsme nedrazdili muze co se neumi sami ovladat.atd.atd.

0 0
možnosti
V

volycodss

30. 10. 2010 16:15
Re: No, jasny priklad

no kdyz si poslechnu brita nebo jak vypravi, ze vsichni cesi (plus polaci a rumuni) jen touzi po tom si natahnout do jejich krasne vlasti rodinu a jak jim ta cela vychodni verbez zvysuje kriminalitu atd. tak mi to neco pripomina ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.