Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J45a70r57a 43R90a98n15k

26. 8. 2014 2:21

Zda se, ze Maruskinaova zde jeste nebyla;-)

0 0
možnosti
PS

P71e47t69r 30S22o26k59o64l

21. 8. 2014 16:12

Zbytečný apel na někoho kdo tahá za kratší konec provazu, respektive se k provazu v podstatě nemůže ani přiblížit.

0 0
možnosti
Foto

Jasně napsáno, ale nemyslím, že to bude k něčemu...Myslím, že se holky, co v tom jsou,  za stále se zhoršujícího vývoje  dostávají do patové situace.. .Ta možnost volby nebude trvat dlouho.

4 0
možnosti
EC

Hezky a logicky napsané. Karma.

3 0
možnosti
TJ

Zkuste se někdy objektivně zamyslet nad skutečností, pokud Vám to ale Vaše zaujatá mysl dovolí, proč jsou nejzachovalejší památky římské antiky v oblasti Malé Asie, kam nedosáhla moc raných křesťanů, kteří nekompromisně zbourali či přestavěli pohanské chrámy na rotundy díky obratu, kdy se z pronásledované sekty stali protěžovaným kultem. Chápu, že jste zaujatá vůči muslimům, kteří dle Vás civilizovanějším oblastem nic nepřinesli, ale to stejné lze Vaší logikou tvrdit i o římské říši, která pohltila civilizovanější Etrusky a Řeky, kteří zase pohltili civilizovanější Minojskou kulturu. Mimochodem věci nejsou černobílé jak je popisujete. Na jednu stranu se díky arabské kultuře zachovala mnohá díla antických myslitelů, která křesťanští tmáři ve středověku spálili, ale na druhou stranu po dobytí Alexandrie zničili arabští dobyvatelé její knihovnu. Již o tři staletí předtím ji ale nechal zničit alexandrijský patriarcha Theofil za pomoci římského vojska císaře Theodosia I. Zde se historie rozchází s Vaší romantickou představou jak necivilizovaní muslimové přichází do civilizovaných území, kde se nic necivilizovaného do té doby nedělo. Patrně je Vám jedno jaká je historická pravda, ale důvod rychlého nástupu muslimů byl dán jednoduchou poučkou a to, když se dva necivilizovaně perou, tak třetí se směje. Po poslední římsko-perské válce se obě říše přivedly téměř na pokraj zániku, čehož mistrně využili arabští válečníci. Arabové podrobenému obyvatelstvu dovolili vykonávat své náboženství, i když za to bylo nuceno platit daň z hlavy. To se vztahovalo jak na křesťany, tak na stoupence zoroastrismu. Tento tolerantní přístup vedl k pozvolné islamizaci obyvatelstva. Když kdysi před tím méně civilizovaný Makedonec Alexandr ovládl civilizovanější ostatní řecké státy a následně dobyl vyspělejší Perskou říši, umožnil tak vznik helénské kultury a třeba již výše zmiňované knihovny. Židé když přišli do Kaánanu tak dobyli Jeruzalém či Jericho, města s vyšší civilizační hodnotou než měli :)

1 5
možnosti
DM

Samozřejmě máte pravdu, i když je zpětná prezentace historie vždy trochu přitažená za vlasy. Ale prosím, prožíváme dnešek a rád se nechám poučit. Co nám dnešní islám, kromě návratu o takových 500 let zpátky, v kultuře a civilizaci přináší ?

Hrůzovládu, hromadné popravy, ničení kulturních památek  . mám pokračovat ?

9 0
možnosti
DM

K Vašemu blogu není co dodat.Velká karma. Jen by takové články měli číst všichni multikulti a obhájci toho" pravého", umírněného islámu. Žádný neexistuje a ta armáda islamistů, která s mlčením a tichou radostí vše sleduje a podporuje, je schopna se rychle radikalizovat.

Pak budete mít během chvilky z umírněných sousedů džihadisty toužící po krásných pannách v islámském nebi a Vás to bude stát život. Naše,v pseudodemokracii zakrnělé mozečky to nějak nechápou, trpíme nesmyslnou sebekritikou, žalujeme sami na sebe, kupujeme naftu, posíláme chudákům Arabům peníze na nákup dalších zbraní, prostě podáváme jim nůž,kterým nás nakonec podříznou.

7 0
možnosti
MI

R^ Teď už jen aby ta výzva padla na úrodnou půdu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.