Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už za mého mládí, a to je pár let zpět, se na elitní školy (umělecké, textilní návrhářství, zahraniční obchod) dostávaly děti tehdejších elitářů. Člověk, byť nadaný k něčemu, měl málokdy štěstí k tomu oboru přičichnout.Ale o tom jsem nechtěla psát. V poslední době si přesně uvědomuji zmíněný problém. Jen na tomhle blogu-kolik mladých lidí vystudovalo obor, jistě zajímavý, ale v současnosti neuplatnitelný. Co budou tihle lidé dělat? Sedět u počítačů a blogovat? Po zkušenostech s kvalitou řemeslníků, kteří se podepsali na údržbě mého starého domku, jsem začala uvažovat, že mít alespoň trochu mužské síly, udělám si na stará kolena rychlokurs na zednici a opravím si dům sama.

1 0
možnosti
PS

P69e43t94r 78S35k21á61c93e88l

18. 9. 2013 22:30

" Aneb jaký je oheň na střeše, pokud někdo nižší kvalifikace dosáhne svou snahou a schopnostmi většího úspěchu než absolvent VŠ."

A přitom si stačí uvědomit, že náš nejúspěšnější šéf firmy, pan Baťa, vysokou školu neměl, že? Jednou nám vzdělaný pán řekl, že mezi ním s titulem a námi je rozdíl v tom, že on ví, kde informace hledat. Taky platí, že jsme si vychovali mládež sice vzdělanou, ale bez citu. A rozum, vůle cit musejí být zajedno. Jinak je malér, v praxi to potom skřípe...

R^

1 0
možnosti
MR

M78i86l70a81n 21R48a91d36e59k

18. 9. 2013 16:48

naprosty souhlas R^, tak je to vsude v Evrope, ale i USA, kde se ruznych praci stiti a pak si stezuji na pristehovalce, odkudkoliv. Ze pak v EU nekdy se pristehovalci prizpusobi jedna radost a doji stat, je vina statu ze to trpi. A blbost lidi ze si neuvedomuji ze pohodli neni zadarmo.

3 0
možnosti
PK

Proč se lidé práce štítí? Když jsem byl mladý tak nikdo nechtěl uklízet třeba parky. Jediná mechanizace - hrábě. Dnes když jsou na to mašinky a navíc to nedělá jako "otrok" ale OSVČ, tak najednou lidé a co víc -  c h l a p i  jsou. Samozřejmě nedostatek práce také hraje své. Stejně tak mytí výloh. A když uklízím ulici s luxem - poprvé jsem to viděl v r.90 na Champs Elysees, tak to najednou také jde. Ale když český buržoust radši použije levného Ukrajince se smetákem ....

Některé práce na stavbách či kopání kanálů problém je, ale i tam by se našly cesty ke zlepšení, jen chtít. Jinak jak říká švagr z USA - polovina Mexikánů maká a polovina je na ... Asi je to všude stejné. Ale v naší rodině - 2.generace - synovec VŠ statik, neteř též VŠ. U nás s Romy - chraň bůh nechci srovnávat s Mexičany - to nějak nejde.

0 0
možnosti

Vysokoškolské vzdělání nezaručuje (a ani nemá zaručovat) nějaké manažerské posty, ale daleko širší možnost člověka uplatinit se. Zvlášť v době, kdy je běžné, že člověk během svého života vystřídá povolální několik... Člověk s maturitou na gymplu nebo vyučený elektrikář má na stále se měnícím trhu práce daleko menší možnost uplatnění než člověk s VŠ vzděláním. Samozřejmě, že když někdo vystuduje nějaký zbytečný obor jako "gender studies" a myslí si, že svět čeká jen na něj - má smůlu.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha a R^.V

2 0
možnosti
BM

Faktem je, že dnes dobrého řemeslníka aby člověk pohledal. Je to samý manažér, ekonom či psycholog všeho možného i nemožného, ale fachmana instalatéra, obkladače nebo zedníka (neUkrajince) jentak neseženete......

4 0
možnosti
AK

Tak si zkuste v téhle situaci najít odborníka na vládnutí...

1 0
možnosti
MI

M13a87r47t44i74n 33I93g11u87e

18. 9. 2013 13:31

Velmi realistické a velmi politicky nekorektní, tudíž bravo!R^

8 0
možnosti
PP

Zřejmě vás opustil nějaký vysokoškolák. Potom je ten váš naprosto jednostranný a sebeubezpečující výlev pochopitelný.

3 12
možnosti
LW

On je hlavně pravdivý nebo máte pocit, že se v něčem zásadním neshoduje s realitou?

11 1
možnosti
AF

SMÍM SE ZEPTAT , ČÍM SE ŽIVÍTE ?

Jako samoživitelka a bez pomoci ?

Je tady hodně takových samoživitelek ,

jen to nemají tak snadné jako vy.

1 0
možnosti
BR

Já to ale absolutně snadné nemám. Jen vím, že i v džungli přežije nejsilnější. A rozhodně ted nechci řešit situaci svobodných matek - je hodně špatná. jenže problém začíná už tam, kde se tolik svobodných matek bere.

2 0
možnosti
JL

Elita...tam se počítala kdysi šlechta, vysoké měšťanstvo, špičkoví intelektuálové apod, ktří dělali něco UŽITEČNÉHO pro VLAST a NÁROD. Dnes bychom tam mohli zařadit i prof. Klause, ing. Topolánka, pana Dalíka, možná i MUDr. Ratha nebo ing. Kalouska, či psychiatra Béma...To je tragédie, tenhle národ. :-)

1 1
možnosti
BM

A co takový SuperStar, či Vovolení.....to je také ELITA;-D;-D;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.