Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZ

flauta

7. 10. 2011 12:38
Unika mi podstata

Nejak jsem nepochopila podstatu clanku. Co jsi tim chtela vyjadrit? Mluvis o "islamofobech", kteri michaji vsechny sve domnenky v jeden gulas.

Jsi tedy pro to, aby byl zakazan vstup vsem muslimskym pristehovalcum? Chces tvrdit, ze za celou dobu co jsi se za muslimku vydavala/ nebo ji opravdu byla, jsi nepotkala zadneho normalniho muslima/ku, kteri by si zili normalne svuj zivot, respektovali ceske zakony a snazili se zapadnout do spolecnosti, ktera JE velmi xenofobni a mnohdy se VELMI brani jakekoliv integraci ze strany muslimu a jinych.

Pises o Anglii. Zila jsi nekdy v Anglii? Znas nejake muslimy zijici v UK? Velmi o tom pochybuji, jinak bys nemohla ve svem clanku tvrdit, ze muslimove jsou v UK problemem, kteri se nyni obraceji proti svym hostitelum. Osobne vidim, jak se muslimove snazi drzet svout identitu, ale i zaroven zapadnout do spolecnosti. Kdyby se o to nesnazili, tak by tu velmi tezko mohli prezit.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

4. 9. 2011 1:56
On je problém někde jinde

Většina z nás si bezesporu uvědomuje, že existují bezproblémoví přistěhovalci a bezproblémoví muslimové a bezproblémové kombinace obojího. Došli jsme ale zřejmě k závěru, že jich není tolik, aby nám stáli za potíže působené těmi problémovými.

Pro názornost: dejme tomu, že jen jeden z tisíce muslimů v Evropě je potenciální fanatik. I kdyby to byl jen jeden z milionu, pořád platí rovnice: ŽÁDNÝ muslim = ŽÁDNÝ islámský fanatismus. Bez ohledu na to, kolik muslimů ve skutečnosti představuje riziko, nejbezpečnější muslim je žádný muslim.

A podle téhož principu: nejsnazší způsob, jak se vypořádat s kriminalitou migrantů, je nepřijímat migranty. Navíc je to způsob nejméně bolestivý (pro ně asi ne, ale pro nás jistě).

-

Zcela racionálně chápu, že takové paušální odmítnutí migrace znamená neštěstí pro spoustu slušných a poctivých lidí, kteří se neprojevili ničím jiným než tím, že jsou odjinud. Jsem ale cynik a sobec, a proto říkám: raději ať trpí oni kvůli nám, než abychom my trpěli kvůli nim.

0 0
možnosti
AK

Blue Fairy

4. 9. 2011 1:26
Svet je globalni

je uplne nejlepsi veta z celeho clanku;-D;-D;-D8-o.

0 0
možnosti
TJ

iElEn

27. 9. 2011 7:59
Re: Svet je globalni

No není to napsáno nejšťastněji:) Ale třeba před 200 lety svět globální nebyl. Svět normálního člověka se skládal z jeho vesnice a pár sousedních, a někde daleko byla vrchnost. Šlus. Takže celkem chápu, co tím bylo míněno.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

11. 8. 2011 8:29
terminologie

Lhoťan začal používat zajímavý termín - muslimofob. Já se třeba považuji za islamofoba, ale nikoli za muslimofoba - protože jednotlivého muslima budu samozřejmě soudit, až ho poznám.

1 0
možnosti
S

sphagnum

11. 8. 2011 10:07
Re: terminologie

Protože oni všichni islamofobové byli striktně proti islámu a ne proti muslimům, slovo islamofob začalo ztrácet pejorativní nádech, proto bylo nutné zbavit své odpůrce lidskosti novou nálepkou :-)

0 0
možnosti
L

listram

11. 8. 2011 8:18
Ve

férovém boji? A odkdy hrají muslimové fér? Od té doby co na Lampeduse přistálo 10 000 strojních inženýrů,techniků a jiných odborníků z Keni, Senegalu a dalších banánistánů a první co provedli bylo to že podpálili místní kostel, bych na férovost moc nedal.Navíc pravidla určuje jen a jen vítěz.A jestli k tomu vítězství povede to že skončí v jednom pytli jak muslimové tak zmínění odborníci z afrických dálav, nemám absolutně nic proti.

1 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

10. 8. 2011 20:10
Guláš?

Může jíst muslim guláš? A co sůfisti?

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

4. 9. 2011 1:58
Re: Guláš?

Co by nemohl. Takový skopový gulášek, mňam! ;-)

0 0
možnosti
BO

Korytnaačka

10. 8. 2011 19:46
Tak tomu říkám guláš :-)

Jak proboha chcete, aby vám lidi věřili, že to není hlavně islám? Kolik imigrantů z Afriky a BV vyznává jiné náboženství než islám? Kdo jiný má v sobě takovou nenávist, že zapaluje a drancuje "svůj domov" jako islám? A kdo vyznává islám, je přece muslim, to nevíte? Politická korektnost - ergo mlžení a lhaní se tomu říká, když media svorně melou cosi o výtržnících a oni to jsou sprostí zločinci.;-ORv

2 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

10. 8. 2011 19:57
Re: Tak tomu říkám guláš :-)

Tady se ale jedná spíše o etnický problém, než náboženský

0 0
možnosti
IB

isabell

10. 8. 2011 18:52
...

Jasně, všichni tak nějak motají spoustu věcí dohromady a jen vy, vševědoucí, napíšete, že "snědli nesmrtelnost chrousta" .... ;-D

1 0
možnosti
BR

radobea

10. 8. 2011 19:13
Re: ...

nejsem vševědoucí, le tohle motání dohromady  mi vadí. Každý zůčastněný člověk, žijící v Londýne, řekne, že to nejsou muslimové, ikdyž taky mohou. Že je to  veškerá "lůza" včetně samotných angličanů...

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus

10. 8. 2011 18:49
Islám je nepřítel všeho neislámského.

Islám se už 1300 snaží dobýt Evropu.  Nejen Evropu ale i celý svět.  Islám je náš nepřítel.

2 0
možnosti
BR

radobea

10. 8. 2011 19:58
Re: Islám je nepřítel všeho neislámského.

A jak to souvisí s momentálním rabováním v UK?

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus

10. 8. 2011 18:45
Už se stalo.

"Opravdu bych se nechtěla dočkat dne kdy bude považováno za synonymum muslim – „přičmoudlík“ – přistěhovalec – hrozba."

Už se stalo.

4 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.