Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HonzaVit

23. 2. 2011 11:25
Do jater patří zelená :-)

Zajímalo by mě, odkud se vzala ta tabulka, močový měchýř uvedený dvakrát a zelená prohozená se žlutou. Na obrázku je to v pořádku (LV = liver = játra a barvy také ok). Možná by neškodilo uvádět zdroje (např. tipuji, že zmíněný obrázek není výtvorem autorky), nejen kvůli plagiátorství, ale i pro případné zájemce o rozšiřující informace. Jinak fajn blog

0 0
možnosti

radobea

25. 2. 2011 14:14
Re: Do jater patří zelená :-)

děkuji za upozornění, já s tou tabulkou bojovala, udělala jsem jí ve wordu, to mi zas tady nevzalo atd... Takže jsem jí tvořila sasi milionkrát:D Barvy jsou opravdu prohozené, k dřevu patříí zelená. Zkusim to ještě nějak opravit, aby to tu bylo dobře. Tabulku jsme dělala sama, z vědomostí, které jsme nasbírala . A orgán v dřevu jin by měly být játra... což jsem měla i v původní verzi na wordu.  Jeslti tam vidítě ještě nějakou chybu, prosím upozorněte mě:-)  Moc děkuji za upozornění.

0 0
možnosti

veš na pleši

22. 2. 2011 10:47
Docela úsměvný článek.

Spíš sbírka nelogických nesmyslů. Nic jako tradiční čínská medicína neexistuje. Ve starověké čínské medicíně, na kterou se tato odvolává, navíc neexistovala např. pitva a Číňané nevěděli nic o vnitřních orgánech a jejich funkci. Samozřejmě z úrazů nebo z válečných zranění věděli, že tam jsou, ale spojovat ledviny se smutkem je na úrovni esoteriky a ne medicíny založené na poznání. Jistě že se mohou najít byliny či houby, které mají prokázaný účinek na organismus a západní věda je zkoumá. Ale pak je z chemického hlediska jedno, jestli to máte v tabletě nebo nějakém výluhu vařeného pouze za bezměsíčné noci.

0 0
možnosti

JuraJSH

21. 2. 2011 10:39
"Tradiční"

"Tradiční" čínská medicína je slepenec, kteří dali dohromady komunisti ze spousty tradičních čínských způsobů léčby. Vybrali ty materiálněji založené. Že by v Číně vznikl nějaký jednotný systém sám od sebe je dost nepravděpodobné. Už jen proto, jak je to velká a různorodá země.

0 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

21. 2. 2011 9:52
Čínská medicína?

A není to haram?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS