Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O Arabech bez cenzury

Často slyšíme, jak nějaká chudinka z Evropy naletěla nějakému Arabovi, div jí neusiloval o život. Tento článek bych  chtěla napsat jako návod, pro pochopení mentality arabských mužů, a aby dívky, které stojí před rozhodnutím, zda být či nebýt s Arabem věděly, do čeho se případně pouštějí. Když si člověk vybírá svého životního partnera, tak určitě si nevezme prvního, na koho narazí, a až po důkladném uvážení, zda spolu můžou v klidu jeden vedle druhého žít, pak teprve dělají nějaká životní rozhodnutí. Stejně tak to platí i u Araba. Zjistit si o něm co nejvíce a o jeho rodině. Tím spíše že má odlišnou mentalitu, musejí se navzájem lépe poznávat a lépe se snažit navzájem pochopit. Je to úplně stejné, jako kdyby se slečna rozhodla jít do vztahu s Číňanem, Mexičanem či Indem.

Arabové jsou určitě temperamentnější národ, než my. A to stejně platí i pro Arabky. Z toho naše dívka musí vycházet. Že tam je v protiváze temperamentního Araba temperamentní Arabka. Arabové mají  horká srdce. Když se zamilují, tak vášnivě. Když se rozčílí, tak pořádně. Když žárlí, tak přehnaně. Když se ale baví a smějí, tak od srdce. Pro Araby je jejich žena čest a chlouba. Chtějí, aby své ženě pořídili vše co si myslí, že jí udělá radost. Když Arab zjistí, že někdo jiný své ženě koupil něco, co on si nemůže dovolit, bere to jako osobní prohru. Zároveň ale očekává, že jeho žena ho bude dobře reprezentovat a dělat mu dobré jméno.

 Na Araby je nutné dívat se z dvou hledisek. Jako na národ, tudíž na jejich zvyky a tradice (předem říkám, že v každém státu jsou  odlišné zvyky) a na jejich vyznání. Zrovna tak, jako může potkat Araba muslima, tak může potkat Araba křesťana. V obou případech ale musí počítat s tím, že i jejich vyznání je věc srdce, takže ho prožívají více, než třeba my. Tudíž je nutné si co nejvíce zjistit o jeho náboženství a porovnat, nakolik věci dělá podle náboženství a nakolik  podle jeho tradic. Určitě je jednodušší pochopit člověka, který se hlavně řídí svými náboženskými kodexy, a ne tolik tradicemi.

 Důležité je si také zjistit, co vše by po něm požadovala Arabka, a tvrdě si jít za tím také. Arabka by si nevzala muže, který má hluboko do kapsy a není schopen zajistit finančně chod domácnosti. U nich to vždy leží na bedrech muže, i kdyby jeho manželka byla milionářka. To neznamená, že žena nemůže přispívat do rodinného rozpočtu, jestli je to její svobodné uvážení. Pokud se ale rozhodne, že nechce, tak nemusí. Není její povinnost chodit do práce, ale na druhou stranu je její povinnost nezanedbávat domácnost. Takže pokud chodí do práce, může si stát za tím, že to jsou pouze její peníze, a než aby přispívala na nájem či jídlo, tak si může zaplatit paní, která jí sem tam přijde uklidit, vyprat a vyžehlit.

 My ženy v Evropě, jsme zvyklé být soběstačné. Přijde nám trapné, aby muž za nás něco platil. I výdaje za domácnost chceme mít na půl. To se někdy dotýká ega Araba, protože on chce být ten, který zabezpečuje domácnost. Když nemůže být finančně plně odpovědný pouze on (což se může stát, každý může přijít o práci), tak můžou pak vznikat problémy i v jiných aspektech společného soužití. Na druhou stranu se ale i člověk setkává s takovými výkvěty, které když zjistí, že Evropanka si vystačí sama, umí vydělat peníze i postarat se o domácnost, tak jsou schopni se nechat živit a pochvalovat si, jak mají levnou ženu. V tu chvíli bych jim tvrdě předhazovala, že u sebe doma by asi těžko  takhle mohli mít ženu, ta by se na něj naprosto vykašlala a celá její rodina by ho pěkně profackovala a hlavně kdyby věděli, že má hluboko do kapsy, to manželství by jí velice vymlouvali, jestli by si ho ona sama vůbec chtěla vzít...

 Na závěr bych se chtěla podělit o takový svůj poznatek. Arabové všeobecně si velice váží své matky. Matky jim hodně zasahují do jejich života a oni si berou k srdci mnohé jejich rady. Proto podvědomě hledají svojí partnerku s kvalitami své matky. Očekávají, že stejně jako se o ně starala jejich matka, když byli malí, bude o ně pečovat jejich manželka.

 Probrat vše o mentalitě Arabů by vydalo na hodně tlustou knihu. Pokusila jsem se ale co nejlépe popsat nejdůležitější věci, na které může Evropanka narazit u Araba. Tak doufám, že smíšené páry ať už jakýchkoliv národností se vždy budou snažit spolu domluvit a pochopit se navzájem, jejich láska bude moct dál procházet vývojem, a nepošlapou si jí kvůli vzájemnému neporozumění.

Autor: Béatrice Radosa | sobota 23.10.2010 14:24 | karma článku: 28,52 | přečteno: 8759x
  • Další články autora

Béatrice Radosa

Když se na kadiboudu vrhnou těžkooděnci...

No, neříkejte mi, že po dobře provedené potřebě se vám vždycky neudělá líp. Znám dokonce paní, která na záchodě prozřela a uvěřila v Ježíše.

12.9.2016 v 11:54 | Karma: 29,97 | Přečteno: 1214x | Diskuse| Občanské aktivity

Béatrice Radosa

Nesmíme se nechat zastrašit islámem.

V jedné věci mají naši sluníčkoví lidé pravdu. Bohužel o tom ale nevědí. Jedná se o jejich strach z toho, aby náhodou Evropané neměli strach z tolika psychicky narušených muslimů v Evropě. Prý by z toho vzešla bezdůvodná nenávist.

8.9.2016 v 22:40 | Karma: 32,65 | Přečteno: 2098x | Diskuse| Občanské aktivity

Béatrice Radosa

Ješitové. Aneb i Turecko může názorově spojit.

Já osobně rok 2016 vnímám v mnoha ohledech jako zlomový. Je důležité, abychom si ujasnili jakým směrem budeme dál pokračovat. Stalo se toho tento rok neskutečně moc, a to jsme teprve v půlce.

18.7.2016 v 0:43 | Karma: 18,77 | Přečteno: 500x | Diskuse| Politika

Béatrice Radosa

Jsem slunko, a vynikám svojí logikou.

Je pro nás naprosto normální, že na letištích procházíme kontrolami, musíme splňovat mnoho bezpečnostních opatření, a předkládáme svoje doklady, i když se pohybujeme v rámci EU.

29.6.2016 v 12:38 | Karma: 28,58 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Společnost

Béatrice Radosa

Už nemáme Blok proti islámu.

Já osobně, z uplynulých událostí ohledně Bloku proti islámu, mám značnou radost. Nechci rozebírat nějaké nesmyslné rozepři.

30.5.2016 v 15:07 | Karma: 37,02 | Přečteno: 2966x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.